top of page
Αναζήτηση

Τι χρειάζεται για τη δημιουργία μιας ιστοσελίδας;

Η κατασκευή ιστοσελίδας είναι το πρώτο βήμα για την παρουσία της επιχείρησής σας στο διαδίκτυο και ίσως το πιο σημαντικό. Αν δεν είχατε ποτέ στο παρελθόν ιστοσελίδα, θα έχετε εύλογες απορίες για το πως να ξεκινήσετε και ποια είναι τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν.


Τι χρειάζεται για την δημιουργία μιας ιστοσελίδας; Ποιο το κόστος; Ποια τα πάγια έξοδα; Όλες οι απορίες θα απαντηθούν παρακάτω ώστε στο τέλος του άρθρου, να έχετε όλη την πληροφορία που χρειάζεστε και να γνωρίζετε ακριβώς πως να ξεκινήσετε.



Επιλογή και κατοχύρωση domain name

Tο πρώτο πράγμα που χρειάζεστε για την κατασκευή μιας ιστοσελίδας είναι η αγορά ενός domain name της μορφής www.to-domain-mou.gr. Το όνομα χώρου, είναι το όνομα της ιστοσελίδας σας, δηλαδή η διεύθυνση σας στο διαδίκτυο. Η επιλογή του domain παίζει σημαντικό ρόλο στην προβολή μιας επιχείρησής, γι’ αυτό καλό είναι να ακολουθήσετε μερικές χρήσιμες συμβουλές πριν αποφασίσετε.


Επιλέξτε αν είναι εφικτό, ένα μικρό και ευκολομνημόνευτο όνομα, με λέξεις κλειδιά που εκφράζουν το αντικείμενό σας. Αποφεύγετε πάντα παύλες, αριθμούς και τυχόν ασάφειες που μπορεί να προκληθούν. Στη συνέχεια γίνεται η επιλογή της κατάληξης του domain, συνήθως τα domain έχουν κατάληξη .gr ή .com. Αν απευθύνεστε στην ελληνική αγορά το .gr σας καλύπτει απόλυτα, όμως και το .com είναι εξίσου σημαντικό καθώς αποτυπώνεται ακόμα καλύτερα το brand που θα δημιουργηθεί.


Για να κατοχυρώσεις το domain name της επιχείρησής σου και να δεις αν είναι διαθέσιμο, θα πρέπει να το ελέγξεις σε μια εταιρεία κατοχύρωσης domain name όπως είναι η DnHost, το Papaki ή την iPHost.


Το μέσο κόστος για ένα domain .gr είναι περίπου 24€ και ισχύει για δύο χρόνια, ενώ το κόστος για ένα .com domain είναι περίπου στα 12€ και ισχύει για έναν χρόνο.

Φιλοξενία ιστοσελίδας (Web Hosting)

Το Web Hosting ή αλλιώς η φιλοξενία μιας ιστοσελίδας, είναι οι υπηρεσίες που προσφέρει ένας πάροχος, ώστε να είναι η ιστοσελίδα σας διαθέσιμη σε όλους, 24 ώρες το 24ωρο, χωρίς να χρειάζεται κάποοιος εξοπλισμός.


Πρεακτικά το Hosting, είναι η αγορά ενός χώρου στο δίσκο ενός server στο internet, όπου θα φιλοξενεί την σελίδα σας και επιπλέον θα προσφέρει ασφάλεια, δυνατότητα δημιουργίας λογαριασμών e-mail, δημιουργία βάσης δεδομένων, πρόσβαση στο διαχειριστικό του domain σας και άλλα πολλά..


Είναι σημαντικό να αναφερθεί, πως η επιλογή του κατάλληλου πακέτου Web Hosting, είναι εξαιρετικά σημαντική όσον αφορά τις επιδόσεις της σελίδας αλλά και την ταχύτητα φόρτωσης αυτής αφού έρευνες έχουν δείξει πως όταν η καθυστέρηση μιας ιστοσελίδας είναι μεγαλύτερη από 3,5 δευτερόλεπτα, τότε το 60% των χρηστών τείνει κλείσει την ιστοσελίδα.


Πιστοποιητικό ασφαλείας (SSL Certificate)

Το πιστοποιητικό ασφαλείας ή αλλιώς SSL, είναι απολύτως απαραίτητο για μια ιστοσελίδα, αφού προστατεύει τα δεδομένα των επισκεπτών στην σελίδα σας, κρυπτογραφώντας την σύνδεση του browser με τον server και παράλληλα εμφανίζει τη σελίδα σας ως “Ασφαλής” στους επισκέπτες. Το πιστοποιητικό ασφαλείας αγοράζεται από τον πάροχο που θα κατοχυρωθεί το domain name. Η ανανέωσή του γίνεται κάθε έτος.


Από τον Ιούλιο του 2018, η Google και ο δημοφιλής browser “Chrome”, χαρακτηρίζει ως μη ασφαλή τα websites που δεν διαθέτουν κρυπτογράφηση HTTPS, αντίστοιχα τα κατατάσσει χαμηλά στα αποτελέσματα αναζήτησης για λόγους ασφαλείας.


Επιλογή πλατφόρμας διαχείρισης περιεχομένου (CMS)

Το επόμενο βήμα για την δημιουργία της νέας σας ιστοσελίδας, είναι η επιλογή της πλατφόρμας CMS (Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου) που θα χρησιμοποιήσετε.


Υπάρχουν πάρα πολλές πλατφόρμες που μπορείτε να επιλέξετε για τη δημιουργία της ιστοσελίδας σας. Θα χρειαστεί όμως να δώσετε μεγάλη προσοχή στην επιλογή (π.χ WordPress, Wix, Shopify, Magento, Prestashop, Big Commerce) καθώς είναι καθοριστικής σημασίας και θα πρέπει να αποφασιστεί ανάλογα με τις απαιτήσεις και τους στόχους σας. Εάν για παράδειγμα ενδιαφέρεστε για την κατασκευή blog, το Wix και το WordPress είναι τα πλέον ιδανικά, ενώ για κατασκευή eshop με μεγάλες απαιτήσεις το Shopify είναι πιο κατάλληλο χωρίς φυσικά να αποκλείουμε και τις δυνατότητες των Wix, Wordpress και Prestashop.


Επιλογή εταιρείας για δημιουργία ιστοσελίδας

Αν δεν έχετε το χρόνο και τις ικανότητες να δημιουργήσετε εσείς την σελίδα σας, τότε είναι απαραίτητο να απευθυνθείτε σε μια εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων που έχει την τεχνογνωσία και όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να φτιάξει για εσάς την ιστοσελίδα που ονειρεύεστε.


Η BEYONDIGITAL με εμπειρία στον κλάδο του ελληνικού internet business από το 2012, εγγυάται ένα άριστο αποτέλεσμα. Εύχρηστες, γρήγορες και SEO friendly ιστοσελίδες που προσαρμόζονται άψογα σε όλες τις φορητές συσκευές.


Προώθηση ιστοσελίδας

Last but not least! Το πιο σημαντικό κομμάτι βρίσκεται στο τέλος. Έχετε πλέον μια νέα, σύγχρονη και εντυπωσιακή ιστοσελίδα. Πως θα βρει ένας χρήστης στο διαδίκτυο την ιστοσελίδα σας; Πώς θα καταφέρετε να φέρετε κίνηση στην ιστοσελίδας σας; Πως θα έρθει σε επαφή μαζί σας για να μάθει για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας;


Αυτό λοιπόν που χρειάζεστε είναι η προώθηση της ιστοσελίδας σας. Η προώθηση ιστοσελίδων είναι τεχνικές που εφαρμόζονται για την κατάταξη της στην 1η σελίδα της Google και αν αυτό είναι εφικτό, ακόμα και στα πρώτα 6 αποτελέσματα. Αυτό αμέσως μεταφράζετε σε σημαντική αύξηση του πελατολογίου, των κερδών και σε εδραίωση της επιχείρησής σας έναντι του ανταγωνισμού.


Η Webex Studio BEYONDIGITAL ειδικεύεται στην κατασκευή & σχεδίαση επαγγελματικών ιστοσελίδων, όλων των τύπων, με εμπειρία στον κλάδο του ελληνικού internet business από το 2012, προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο πακέτο λύσεων και υπηρεσιών για την βέλτιστη προβολή της επιχείρησής σας στο διαδίκτυο.
17 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page